Skip to content

Perfetto Industriële & Maritieme Services

Keramische wol en andere Man Made Mineral Fibers MMMF

Keramische wol

Net zoals glas- en steenwol zijn keramische vezels ook een man made mineral fiber. Net als bij asbest is keramische wol ook veelvuldig gebruikt in de ( petrochemische, farmaceutische en voedingsmiddelen ) industrie als zijnde hittebestendig isolatiemateriaal. Denk hierbij ook aan ketels, stoomleidingen en ovens.

Lijn Klein
Lijn

Arbo richtlijnen Keramische wol & MMMF

Voor zover zijn er nog geen duidelijke Arbo richtlijnen vastgesteld als het gaat MMMF, wel heeft de gezondheidsraad bepaalde  richtlijnen voor grenswaarden maximale blootstelling bepaald. Vaak wachten opdrachtgevers van ons niet af en gaan toch voor zekerheid om hun onderhoudsploegen van de technische dienst of andere on-site installatiebedrijven niet onnodig bloot te stellen aan MMMF. Onze opdrachtgevers kiezen er dan ook voor om deze te saneren met de zelfde werkwijze die ook gehanteerd wordt bij het saneren van asbesthoudende toepassingen.

Neem contact met ons op

Perfetto is uw deskundig partner voor het veilig en deskundig verwijderen van toepassingen met gevaarlijke stoffen, waaronder Asbest, Chroom-6, Cadmium en lood, maar ook API’s en andere risicovolle materialen.

Neem contact met ons op
Lijn
Lijn

Wij werken voor

Hieronder een greep uit onze opdrachtgevers

Logo Shell
Logo Vattenfall
Logo Exxonmobil
Logo Douwe Egberts Tegel
Logo Engie Tegel
Logo Eurofins Tegel
Logo Spie Tegel
Logo Royal Bel Tegel
Logo Boskalis
Logo Veolia
Logo Asset Rail
Logo Wienerberger Tegel
Logo Creamy Creations
Logo CBRE Tegel
Royal Haskoning